Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

5ο Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας

5ο Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας
3-4-5 Ιουνίου, Ακαδημία Πλάτωνα

Μέλη διαφόρων δικτύων αλληλεγγύης, συνεργατικών πρωτοβουλιών καινοτόμων και Αυτοδιαχειριζόμενων δομών στην Ελλάδα οργανώνουν, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, το Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου 2016 στην περιοχή του πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνος. 

Στο φετινό Φεστιβάλ επιχειρούμε να φέρουμε πιο κοντά και να δώσουμε λόγο σε όλους όσους συντελούν στην πραγμάτωση του εγχειρήματος όσο και να ανοίξουμε διάπλατα το διάλογο πάνω στις αρχές, τις δυνατότητες και το μέλλον της αλληλέγγυας και συνεργατικής οικονομίας.

Δημιουργούμε Κόμβους που στόχο έχουν να συγκεντρώσουν περισσότερες από μια θεματικές μέσα τους και να δείξουν πως μπορούν τα διαφορετικά εγχειρήματα να συνεργαστούν μεταξύ τους στα πλαίσια της αλληλεγγυας και συνεργατικής οικονομίας.
Οι Κόμβοι αυτοί θα συνδέονται μεταξύ τους μέσα από ένα διαρκές εκφραστικό και παιγνιώδες δρώμενο.

Στις θεματικές γωνιές του χωριού, ο επισκέπτης θα είναι σε θέση να καλύψει ή να μάθει πως μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του σε τροφή, υγεία, παιδεία, εργασία, ενέργεια, τεχνολογία, στέγαση, μετακίνηση κ.α. και πως να βρει διέξοδο να εκφραστεί και να δημιουργήσει μαζί με τους συνανθρώπους του.

Θα συλλέγουμε τρόφιμα και φάρμακα για όσους τα έχουν ανάγκη ενώ θα λειτουργήσει ανταλλακτικό παζάρι ρούχων και βιβλίων, οικολογική αγορά και συλλογική κουζίνα.
Όσοι προσφέρουν εργασία (οι Συγχωριανοί) θα αμοίβονται με δωρεάν φαγητό για τις υπηρεσίες τους.
To φεστιβάλ επίσης θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικά δρώμενα και μουσικό πρόγραμμα.

Το Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας εκφράζει έναν κόσμο που προάγει την επικοινωνία, και την αμοιβαία ανταλλαγή με στόχο τη μετάβαση σε μία κοινωνία βασισμένη στη συμμετοχή και τη συνεργασία, την αυτοδιαχείριση, την αλληλεγγύη, τη βιωσιμότητα, την αυτάρκεια και το σεβασμό στη Φύση και τον Άνθρωπο.

Θέλουμε το φεστιβάλ να μιλήσει στις καρδιές εκείνων που αναζητούν εναλλακτικές ανθρώπινες λύσεις και να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για το ξεκίνημα παρόμοιων πρωτοβουλιών σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Θέλουμε να ενωθούμε και μαζί να περάσουμε στην πράξη.
Σας περιμένουμε!

για περισσότερες πληροφορίες:
Ιστοσελίδα: http://www.festival4sce.org/
Ε-mail: info@festival4sce.org
Twitter: @athensfest4sce
Facebook: https://www.facebook.com/festival4sce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου